EMS voor ouderenEMS voor ouderen

Sporten is voor alle leeftijden, zowel jong als oud. Tegenwoordig wil iedereen fit worden en blijven. Over het algemeen trainen ouderen vaak op een ander niveau dan jongeren. Echter, beweging en uitdaging is ook voor ouderen belangrijk. Een perfecte training is EMS. Een EMS training is namelijk zeer geschikt voor jong en oud.

Normale sport vergt veel energie en vraagt veel van de spieren en gewrichten. Dit is waar EMS uitkomst biedt. Terwijl de kracht en uithoudingsvermogen verminderen op oudere leeftijd, blijft de wil om te trainen sterk. Hierin biedt EMS voor ouderen zoveel voordelen.

Onderzoek – EMS bij ouderen

Vooral bij vrouwen na de menopauze doet zich een zichtbare verandering voor in het lichaam, met een toename in het vetpercentage en een afname van de spiermassa. Om dit tegen te gaan is EMS training tegenwoordig een alternatieve en zeer populaire spiertraining bij ouderen. EMS belast zowel de gewrichten als het hart- en bloedvatenstelsel minder bij een relatief lage trainingsintensiteit. Door middel van een onderzoek is de toepasbaarheid, haalbaarheid en effectiviteit van EMS bij ouderen bepaald.

Resultaten – EMS bij ouderen

Naast de overduidelijke resultaten, zoals de toename van spiermassa en de algehele fitheid blijkt uit het onderzoek ook dat de waarde voor de dikte van de huidplooien aanzienlijk is gedaald bij de deelnemers. Tevens blijkt dat de tailleomtrek daalde met -2,3%.

EMS voor ouderen

Conclusie – EMS bij ouderen

Samenvattend: verbeteringen in functionele parameters, zoals maximale kracht en snelheid zijn aangetoond. Tevens zijn gezondheidsrelevante effecten op de lichaamssamenstelling vastgesteld. Daarnaast werd de EMS training in hoge mate geaccepteerd door de ouderen. Dus, afgezien van de doeltreffendheid ervan, is ook de uitvoerbaarheid van EMS verzekerd voor ouderen.

Kortom: Ongeacht leeftijd – Start direct met EMS training.

Voordelen van EMS voor ouderen:

• Training zonder apparaatswissel

• Gegarandeerd volledige lichaamstraining

• Prestatieverbetering door middel van eigen inspanning

• Spieren trainen zonder zware gewichten

• Trainen zonder belasting op gewrichten

• Snel en direct voelbaar resultaat
“Let each become all that he was created capable of being”

Contact


Adres:
Hambakenwetering 18
5231 DC
Den Bosch

Telefoon:
06 – 19 787 584
√ Whatsapp beschikbaar

Mail:
Stuur een e-mail

Efficiënt trainen3600

Spiercontracties per training

90

Procent van de spieren geactiveerd

20

<h2class=”man”>Minuten EMS training staat gelijk aan 90 minuten reguliere training.

Onze nieuwsbrief!